10 Eylül 2011 Cumartesi

hayatlarımızdaki deve dikenleri üzerine

birinin hayatına girip tahribat yaratmaktan daha güzel bir şey varsa o da girdiğin hızla geri çıkmaktır. felsefeniz buysa arkadaşlığımızı tekrar değerlendirmeye alabiliriz.

her insanın hayatında şöyle bir durum olmuştur sanıyorum:

- çocuk hayatına girer, çocuk küçüktür, çocuk önemsenmez, çocuk minikken senin gözünde kocaman olan bir başkası vardır, kocaman adam küçülür çocuk büyür, nasıl olduğunu siz daha anlayamadan çocuk kocaman olur, çocuk gelmiştir, çocuk görmüştür, vakit artık bu çocuk için gitme vaktidir.

her çocuk girdiği hayatı tanımaya başlar. kendini buna göre tanımlamaya başlar. parçaları birleştirmeye başlar. hayatın merkezine kurulmaya başlar. pençelerini geçirdikten sonra da baş tacı edilmeye başlar. çocuk bundan sonra defolup gitmeye karar veriyorsa, havuz 3 saatte dolarken bir süre sonra benim sabrım 3 saniye içinde taşıyorsa, sevgili madur dostlarım siz söyleyin bu çocuğun derdi nedir?

tanınmak ve tanımlanmak sizin için boş bir havuz anlamına geliyorsa, neden kaynakçı gözlükleriniz, yeni saçlarınız, kalıbına uyduramadığınız bir siz olmaz olmuş bir kombinasyon olsun ki? büyük gözlükler, gadget kolları, şık bir trençkot ile tanınmamaya çalışıyorsanız sizi kim suçlayabilir? biliyorum acınız büyük.

bir karikatürde gördüğüm kadarıyla kişileri tanımlamak için özelliklerini bilmek ve uğurlu taşlarını saptamak yeterli oluyor. arkadaşım lucy* gibi ben de her okuduğuma, duyduğuma, izlediğime inanırım. bu nedenle hayatımın deve dikenlerini tanımlamaya karar verdim, bu önemli bir adım olabilir. benim için küçük, hayatım için büyük, yıllar sonra beni kaçırma gafletinde bulunacak uzaylılar içinse muazzam bir adım.

ablam aka sistir
özelliği: eğlenmesi
uğurlu taşı: duruma göre bira mayası / disko topu

annem
özelliği: evhamlı olması
uğurlu taşı: felsefe taşı

babam
özelliği: bodruma kaçması
uğurlu taşı: topuk taşı

eski sevgilim aka çocuk
özelliği: eski sevgilim olması
uğurlu taşı: odun

yeni kız aka next
özelliği: ben olmaması
uğurlu taşı: eksantrik dişlisi

ben
özelliği: madur olması
uğurlu taşı: -henüz uğur getiren bir şeye rastlanmadı-


birinin hayatına girip tahribat yaratmaktan daha güzel bir şey varsa o da girdiğin hızla geri çıkmaktır. işte bu yüzden sevgili uzaylılar; ailemi tanıdınız, hayatıma girmiş ve çıkmış olan bazı canlıları özellikleri ve uğurlu taşlarıyla gözlemlediniz, neyle karşı karşıya olduğunuzu biliyorsunuz. beni kaçırmak istiyorsanız zaten belirli kriterler yüzündendir, yani beni de tanıyor olmalısınız. bütün bunlara rağmen beni kaçırmayı planlarsanız saygı duyarım ama bana kalırsa tahribat yaratmaktansa hayatıma girmeyi planladığınız hızla bu karardan vazgeçin. uzaylı da olsa madur madurdur ve ailem madur etmeye ayarlıdır.



hayatımın tüm deve dikenleri

inanıyorum bir gün tüm güçlerini birleştirecekler ve beni yok etmeye çalışacaklar. tercihen başka galaksilere de gidebilirler(opsiyonel).

you can do it!..

1 yorum:

  1. ''birinin hayatına girip tahribat yaratmaktan daha güzel bir şey varsa o da girdiğin hızla geri çıkmaktır''. yazı harika. bu cümle daha da.

    YanıtlaSil